مجید بیگلری، هنرمند مجسمهساز و نقاش با تجربهای بیش از 15 سال، نمایشگاه جدید خود را در گالری «او» افتتاح کرد. او در این نمایشگاه، درمورد مجموعه آثارش با رسانه آثاروما گفتوگو کرد.
به گزارش آثاروما، بیگلری گفت که این مجموعه جدید، نتیجه هشت سال کار پیوسته اوست که در ادامه مسیر هنریاش شکل گرفته است. او بیان کرد که این مجموعه جدید به دلیل رشد و آگاهی بیشترش نسبت به شرایط پیرامون، به افکارش نزدیکتر است و آن را بیشتر از مجموعههای قبلیاش بیشتر دوست دارد: «این مجموعه را بیشتر دوست دارم. من به این مجموعه نزدیکتر هستم تا مجموعهای که چهار سال پیش در تهران نمایش دادم.»
هنر؛ یادوارهای از احساسات و خاطرات
این هنرمند تأکید کرد که تمامی کارهایش در امتداد مسیری پیوسته قرار دارد و هر مجموعهای که خلق کرده، نتیجه تجربیات و کارهای قبلی اوست. او افزود که اگر کارهای قبلی نبودند، این مجموعه جدید نیز به وجود نمیآمد. این نمایشگاه نشاندهنده رشد و تکامل بیگلری است و بازدیدکنندگان میتوانند شاهد پیوستگی و ارتباط آثار مختلف او باشند. این مجسمهساز معتقد است که این نمایشگاه نتیجه پیوستگی و امتداد هر اتفاقی است که در کارگاههایش افتاد.
بیگلری اضافه کرد که اخبار و تصاویر را آرشیو کرده پس از گذر زمان، دوباره به آنها بازمیگردد تا با دید جدیدی به آنها بنگرد. این فرآیند باعث شد تا آثار او به نوعی یادوارهای برای اتفاقات مختلف باشد که نقاط پنهان و آشکار آنها را به تصویر میکشد. او گفت: «اخبار در نهایت به همه ما میرسد و تأثیر میگذارد؛ حتی اگر به دنبالش نباشیم.» او ادامه داد: «بعد از یک گذر زمانی، برمیگردم و دوباره و به شیوه دیگری با اخباری که در آن لحظه احساسات را تحریک میکرد، مواجه میشوم. بخشهایی از آن نقاط مبهم بسیاری دارد؛ مثل پازلی که کامل نیست. تکههای پنهانیای از بین رفته است. چیزی که در کارم اهمیت دارد، این است که من از تکههای باقیمانده، شروع به ساختن فضا میکنم.»
از ایده تا واقعیت
این هنرمند گفت که برای اولینبار در این مجموعه، از روش جدیدی برای ساخت حجمهای آهنی استفاده کرده است. این روش جدید علاوه بر شور و هیجانی خاص، به او امکان میدهد تا فضای مورد نظرش را بهتر بسازد. او تأکید کرد که روشهای ساخت برای او ابزارهایی برای تبدیل ایدههایش به واقعیت، به بهترین شکل است.
او با اشاره به اینکه در سالهای اخیر تغییراتی در روش کار و ذهنیتش نسبت به کارهای هنری ایجاد شده است، گفت که اکنون بیشتر وقت خود را در کارگاه میگذراند و تلاش میکند تا رفتارهای غیرقابل پیشبینی را به کارهایش اضافه کند. این تغییرات باعث شد تا آثار او بیشتر به واقعیت نزدیک شود و مخاطبان نیز بتوانند ارتباط بیشتری با آنها برقرار کنند.
از اولین مجسمه رنگی تا بازگشت به رنگ در آثار جدید
بیگلری بیان کرد که در نهایت، فرم، ابعاد، متریال و فضای نمایش آثار بسیار مهم است. این عوامل نقش تعیینکنندهای در خلق آثار هنری دارد. او معتقد است که هرچقدر امکانات و تواناییهای یک هنرمند بیشتر باشد، میتواند آثار بهتری خلق کند. او در این مورد مثالی زد: «مثلاً در همین مجموعه رنگها، من آهن را انتخاب کردم. برای اینکه من زنگزدگی آهن را میخواهم. لایههای رقیق رنگ را روی سطح میگذارم و سطح زیرین هم زنگ میزند و بالا میآید. این رنگ و آن زنگ با هم اتفاق میافتند. کلیت زنگزدگی و شکل مواجهه با آن، در دست من است.»
این مجسمهساز گفت: «من برای نشاندادن کار میکنم. هرکاری کردم، نشان دادم.» و این نمایشگاه نیز از این قاعده مستثنی نیست. از نظر او اگر هنرمندی بتواند 60% تا 70% به ایده اولیه خود نزدیک شود، کار موفقی خواهد داشت؛ «رؤیای اولیه خیلی دور است؛ زیرا باید رؤیا را هرس کرد. چیزهای زیادی از آن میریزد و چیزهایی هم به آن میچسبد. خیلی تغییر میکند و ایده اولیهای شکل میگیرد.» این نمایشگاه نیز برای او حدود 60% تا 70% به ایده اولیهاش نزدیک بوده است. این نزدیکی نیز باعث شد تا مخاطبان بیشتری با آثار او ارتباط برقرار کنند.
بیگلری توضیخ داد که فرمهای آشنایی که در این مجموعه به کار رفتهاند، الهامگرفته از تصاویر خبری جنگی است. او گفت که این فرمهای نشاندهنده ویرانی شهرها، درعینحال دارای نمادهایی مثل منارهها و گنبدهاییست که از ویرانی جدا میشود. این نمادها هویت خاصی به آثار او میبخشد. او تأکید کرد که هرچند ممکن است این نمادها به مسائل مذهبی یا ایدئولوژیک مرتبط باشد، اما برای او، بهعنوان هنرمند، اهمیت دیگری دارد.
این مجسمهساز با اشاره به اینکه اولین اثر فروخته شدهاش مجسمهای رنگی و به تفسیری، نقاشیای حجمی بود، گفت که رنگ از همان ابتدا نقش مهمی در آثارش داشت و همچنان بهعنوان ابزاری برای خلق آثار جدید از آن استفاده میکند. او بیان کرد که در سالهای اخیر، دوباره به استفاده از رنگ در آثارش بازگشته و این بازگشت برای او بسیار لذتبخش است.
او همچنین از از علاقهاش به معماری و ساخت فضاهای جدید گفت. او بیان کرد که این علاقه به او امکان داد تا در کنار هنرهای تجسمی، به خلق فضاهای معماری بپردازد.
نمایشگاه مجید بیگلری در گالری «او»، فرصتی برای علاقهمندان به هنر بود تا از نزدیک با آثار و دیدگاههای این هنرمند آشنا شوند و شاهد مسیر هنری او باشند.
ویدیو کامل این نما را در صفحه یوتیوب پانوراما ببینید.